Institutul de Chimie

  • Romanian
  • English

Felicitari cu ocazia Zilei Internationale a Stiintei pentru Pace si Dezvoltare Durabila

 

Stimați cercetători ai Institutului de Chimie,

    Ziua Internațională a Ştiinţei pentru Pace si Dezvoltare Durabilă, proclamată în anul 2001 de cea de-a 31-a Conferinţă Generală a UNESCO, se marchează anual la 10 noiembrie, având ca scop o mai bună informare a publicului asupra importanţei ştiinţei si, totodată, construirea unei punţi de legătură între ştiinţă şi societate.

      Acest eveniment este un semn al aspiraţiei oamenilor de ştiinţă din ţara noastră de racordare la valorile şi cerinţele cercetării din spaţiul european şi mondial.

       În această zi sărbătorim rolul vital al ştiinţei în realizarea dezvoltării durabile şi în lărgirea  orizonturilor de pace.

       Colectivul științific al Institutului de Chimie își aduce în permanență contribuție la dezvoltarea științei fundamentale și aplicative în domeniile chimiei, tehnologiei chimice și protecției mediului ambiant.

        Cu această ocazie, Vă felicităm călduros, dorindu-vă multă sănătate și noi realizări științifice, creativitate și putere pentru materializarea ideilor, capacitate și consecvență pentru transformarea acestora în realități!

 

Cu deosebită considerație,

 

Directorul Institutului de Chimie

Dr. habilitat, conf. cerc.  Aculina ARÎCU