Institutul de Chimie

  • Romanian
  • English

La multi ani!STIMAŢI C
OLEGI!

 

  Ultimele zile ale anului 2016 sunt gata sa

treacă prin clepsidra timpului!

  Anul 2017 este aproape să-şi deschidă     

 primele file albe, necunoscute.

 

      În pofida dificultăţilor, colectivul Institutului de Chimie al AŞM a finisat anul 2016 cu rezultate semnificative: au fost publicate în total 207 lucrări științifice: 1 culegere de lucrări practice pentru studenți, 1 capitol în monografie, 94 articole, inclusiv 35 în reviste cu factor de impact; 37 articole în reviste naționale și 111 rezumate la conferințe naționale și internaționale.

   Au fost obţinute 10 brevete de invenţie, 4 hotărâri pozitive şi depuse 5 cereri de brevet. Pe parcursul anului  2016 invenţiile institutului au fost prezentate la 2 expoziții naționale și internaționale, unde au fost mentionate cu 5 medalii de aur, 2 medalii de argint, 2 Diplome de Excelență, 1 Grand Prize, 1 Cupă de Aur și Special Award of Polish Chamber of Chemical Industry.

   La realizarea cercetărilor în cadrul a 20 de proiecte a fost încadrat un potenţial ştiinţific de 126 cercetători, inclusiv 5 membri ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 10 doctori habilitaţi şi 37 de doctori în științe.

Pe parcursul anului au lucrat asupra tezelor 15 doctoranzi, 10 masteranzi și 18 studenți. Au fost susținute 1 teză de doctor habilitat și 6 teze de doctor în chimie. Doi doctoranzi au beneficiat de Bursa de Excelenţă a Guvernului Republicii Moldova.

Pentru munca nobilă depusă de D-stră în anul 2016, Direcţia Institutului Vă aduce sincere mulţumiri şi Vă urează un an nou plin de bucurii, să măsuraţi timpul în clipe petrecute alături de cei dragi, să luaţi cu Dumneavoastră din fiecare zi o amintire plăcută, fie ca anul 2017 să fie un an al marilor împliniri!

    

                      LA  MULŢI  ANI !

 

    Directorul Institutului de Chimie al AŞM

Mem. cor., dr. hab. în chimie, profesor

Tudor Lupaşcu


 

Normal 0 false false false false RU X-NONE X-NONE -->